Leerlijnlabs groot succes

Het afgelopen jaar heb ik meerdere CMK leerlijnenlabs uitgevoerd. Projecten waarbij ik met leerlingen werk en tegelijk ook docenten train om zelf AV-vaardigheden in hun lessen te verwerken. Het heeft mij nog eens extra doen inzien hoe goed je creatieve middelen in reguliere lessen kunt gebruiken. Je kan bijvoorbeeld fotostrips maken om sociale vaardigheden te onderstrepen. Maar je kan ook een filmpje maken over een Duitse toerist om je Duits te oefenen of met een stop-motion filmpje een wiskundige formule uitleggen.

Heel bijzonder was het om dit ook in het speciaal onderwijst aan te bieden (Alphons Laudy). Ik heb daar gemerkt dat elk niveau met AV-tools uit de voeten kan. In het komend jaar gaan we de kennis verder verdiepen en verankeren. Dat doe ik binnen het programma Cultuureducatie met kwaliteit uitgevoerd door Mocca en Bekijk ’t.